Εμβοές - Tinnitus : Η φυσική αντιμετώπιση τους

Εμβοές - Tinnitus : Η φυσική αντιμετώπιση τους

Πολλές φορές μετά από την έξοδο μας από μια συναυλία ή ένα χώρο διασκέδασης ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εμβοές (συνεχόμενος, σταθερής συχνότητας ήχος ή βουητό), υπάρχει όμως μια ομάδα ανθρώπων που ο ενοχλητικός αυτός ήχος δεν τελειώνει ποτέ.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο υποφέρουν από εμβοές. Δεν αποτελεί πάθηση άλλα είναι ένα πολύ σοβαρο σύμπτωμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακοής, συγκέντρωσης, εργασίας ή ακόμη και ύπνου. Τι είναι όμως αυτό που προκαλεί αυτή την ενοχλητική κατάσταση; Η Έκθεση σε δυνατούς θορύβους, αλλά και ορισμένα φάρμακα όπως:

Aspirin and other nonsteroidal anti-inflammatory drugs, including ibuprofen (Motrin) and naproxen (Aleve, Naprosyn)

Certain antibiotics, including ciprofloxacin (Cipro), doxycycline (Vibramycin, others), gentamicin (Garamycin), erythromycin (Ery-Tab, others), tetracycline (Sumycin), tobramycin (Nebcin), and vancomycin (Vancocin)

Antimalarial drugs such as chloroquine and quinine

Benzodiazepines such as alprazolam (Niravam, Xanax), diazepam (Valium), lorazepam (Ativan), and clonazepam (Klonopin)

Certain anticonvulsants, including carbamazepine (Tegretol, others) and valproic acid (Depakote, others)

Certain cancer drugs, including cisplatin (Platinol) and vincristine (Oncovin, Vincasar)

Loop diuretics, especially when given intravenously, including bumetanide (Bumex), furosemide (Lasix), and torsemide (Demadex)

Tricyclic antidepressants such as amitriptyline (Elavil, others), clomipramine (Anafranil), and imipramine (Tofranil).

Μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα άλλων προβλημάτων υγείας, όπως η ωτίτιδα, οι αλλεργίες, η υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, οι όγκοι στον εγκέφαλο, τα προβλήματα στην καρδιά και στα αιμοφόρα αγγεία, την κροταφογναθική άρθρωση, τον αυχένα ή το ανώτερο αναπνευστικό (ρινίτιδα) και την ευσταχιανή σάλπιγγα .

Θεραπεία από τις εμβοές με φυσικά φάρμακα

Ο ευκολότερος τρόπος για τη θεραπεία εμβοές είναι να εντοπίσει και να εξαλείψετε την αιτία της. Αν το κουδούνισμα στο αυτί οφείλεται σε μακροχρόνια έκθεση σε δυνατό θόρυβο ή μουσική, καταδύσεις, ή άλλα ανοίγματα που έχουν πλήξει το τύμπανο, είναι πιο δύσκολο να θεραπευτούν. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου (150 έως 250 mg τρεις φορές ημερησίως) μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στις περιπτώσεις αυτές.

Άλλα φυσικά φάρμακα τα οποία έχουν δειχθεί να είναι χρήσιμα, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ολοκληρωμένα ειδικά συμπληρώματα όπως το Bio-Ear που είναι σχεδιασμένο για τοπική χρήση στα ερεθισμένα αυτιά γιατί αυξάνει την αιματική κυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία, ηρεμεί τις νευρικές απολήξεις ενώ έχει μια ήπια αντιμικροβικακή δράση.

Ο ψευδάργυρος. Για τη συμπλήρωση με ψευδάργυρο (20 έως 30 mg ανά ημέρα) μπορεί να ανακουφίσει ή να εξαλείψει εμβοή σε άτομα με ανεπάρκεια-ψευδαργύρου κοινή εμφάνιση σε πολλές περιπτώσεις εμβοές.

Εκχύλισμα Ginkgo biloba. Τα αποτελέσματα των διπλά τυφλές μελέτες με το εκχύλισμα Ginkgo Biloba (GBE) είναι αντιφατικές. Οι άνθρωποι με εμβοές που μόλις ξεκίνησε πρόσφατα είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν στην ΟΒΕ σε σύγκριση με εκείνους που είχε για τρία τουλάχιστον έτη. Δοσολογία είναι 240 320 mg ανά ημέρα.

Βιταμίνη Β12. Σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς με εμβοές έχουν ανεπάρκεια Β12. Πολλοί άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα Β12 είναι εντελώς θεραπευτεί από εμβοές τους όταν τους δόθηκε η μορφή methylcobalamin της Β12. Η δοσολογία είναι 3,000 έως 5,000 mcg ημερησίως για ένα μήνα και στη συνέχεια 1.000 mcg ημερησίως ως δόση συντήρησης.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μελατονίνη ή τροφές πλούσιες σ' αυτή μπορεί να βοηθήσει στις εμβοές και την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Τέλος, θεραπευτικές μέθοδοι οπως το Tomatis  η Ηχοθεραπεία  και μια νέα επαναστατική συσκευή το ForBrain εχουν τη δυνατοτητα να βελτιώσουν την ακουστική λειτουργία και να απαλλάξουν τον ασθενή απο τους ενοχλητικούς ήχους. Ο μηχανισμός δράσεις στους έγκειτε στην λειτουργική αποκατάσταση των ακουστικών νεύρων και τις ανάλυσης όλου του εύρους των ήχων που μπορεί να αντιληφθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος .Ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλά νοσοκομεία και θεραπευτήρια σε όλο το κόσμο με θετικά αποτελέσματα.

Δημοσιεύτηκε στις 2015-01-04 από Tsekouras Christos Υγεία 0 10370

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να  είσαστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσεται ένα σχόλιο.

Τελευταία σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια
Προηγούμενο
Επόμενο