Διατροφή για μια υγιή καρδιά: ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα
Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωστή διατροφή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να χαράξουμε για να έχουμε μια υγιή καρδία. Μετά από εμπεριστατωμένες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι η ανθυγιεινή διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά η επιλογή των σωστών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό προς τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του American Heart Association, η κατανάλωση λιπαρών ψαριών και τροφών που είναι πλούσιες σε ιχθυέλαια, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, θα πρέπει να είναι μέρος ενός προγράμματος υγιεινής διατροφής. Τα ευεργετικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρέθηκαν σε ορισμένα ψάρια (όπως ο σολομός, η πέστροφα και ρέγγα) προάγουν την υγεία της καρδιάς και απομακρύνουν κινδύνους πολύ σοβαρούς για την υγεία μας.
Tsekouras Christos
Nutritional Therapist - Health Coach