Biofilm και πώς επηρεάζει την λειτουργία του εντέρου και όχι μόνο

Biofilm και πώς επηρεάζει την λειτουργία του εντέρου και όχι μόνο

Στο κομμάτι της υγείας οταν μιλάμε για πλάκα, συχνά σκεφτόμαστε την οδοντιατρική, όμως η πλάκα είναι κατι που συναντάται και στο εντερικό σύστημα και διάλυση της είναι εξίσου σημαντική. Η ικανότητα να το κάνουμε αυτό σωστά μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά οφέλη για την υγεία που όχι μόνο βελτιώνουν το πεπτικό σας σύστημα, αλλά ολόκληρο το σώμα μας.

Τι είναι αυτή η πλάκα ακριβώς, γιατί υπάρχει, τι προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει, και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό για την απόκτηση της βέλτιστης υγείας; 

Biofilm

To Βιοφίλμ είναι σαν μια κολλώδη ταινία που γίνεται από τους ζωντανούς, μικροσκοπικούς οργανισμούς. Η δομή είναι αρκετά σκληρή, όπως για παράδειγμα η οδοντικής πλάκα στο στόμα. Το γεγονός ότι οι οδοντίατροι χρειάζεται ένα ειδικό εργαλείο για να ξύσουν τα δόντια σας, σας δίνει μια ιδέα για το πόσο ισχυρή είναι και πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να σπάσει χωρίς τα κατάλληλα μέτρα.

Βακτήρια και άλλα μικροσκοπικά πλάσματα δημιουργούν αυτό το νοσηρό βιοφίλμ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Είναι ουσιαστικά σαν να δημιουργούν το σπίτι τους μέσα στο σώμα σας, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα σακχάρων και πρωτεϊνών που βοηθούν στην προστασία τους από τυχόν «επιθέσεις» που μπορεί να αντιμετωπίσουν (όπως αντιβιοτικά) που ενδεχομένως θα τα σκοτώσει.

Ωστόσο, υπάρχει και ενα υγιές κομμάτι βιοφίλμ, το οποίο είναι ένα λεπτό στρώμα βλέννας και δημιουργήθηκε σε ένα υγιές έντερο από ευεργετική μικροχλωρίδα. Αυτό το υγιές βιοφίλμ επιτρέπει τη διέλευση των θρεπτικών ουσιών μέσω του εντερικού τοιχώματος και βοηθάει την ύγρανση, την λίπανση και έχει αντι-φλεγμονώδη δράση.

Έτσι, ο στόχος σας πρέπει να είναι η διατήρηση της υγιούς, λεπτή βλέννας που απορροφά τα θρεπτικά συστατικά και να εξαλειφθεί η ανθυγιεινή ταινία που στεγάζει τα κακά βακτηρίδια και παράσιτα και θέτει σε κίνδυνο την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Τα συμπτώματα και καταστάσεις που σχετίζονται με το ανθυγιεινό βιοφίλμ

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μια νοσηρή τέτοια κατάσταση μπορεί να προκαλέσει πολύ χάος στο εντερικό σύστημα σας. Όπως :

  • Αποτροπή στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών μέσω του εντερικού τοιχώματος
  • Προστατεύει τους μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες από το ανοσοποιητικό σας σύστημα
  • Μηδαμινή δράση σε αντιβιοτικά και αντιμυκητιακά (αμφότερα τα φυτικά και φαρμακευτικά)
  • Περισσότερες φλεγμονές
  • Περισσότερες τοξίνες, όπως βαρέα μέταλλα

Αυτή η πλάκα δημιουργεί πραγματικά ένα «καταφύγιο» για τους ζυμομύκητες, τα παράσιτα και τα βακτηρίδια που βρίσκουν προστασία στη μήτρα του βιοφίλμ και οι μικροοργανισμοί επιβιώνουν σε μερικά από τα ισχυρότερα φυσικά και χημικά φάρμακα. Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίστασης, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες όπως:

  • Η συστηματική υπερανάπτυξη Candida
  • Η καούρα ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  • Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και ινομυαλγία
  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η ελκώδης κολίτιδα, και του Crohn
  • Φούσκωμα, αέρια, ομίχλη εγκεφάλου, αρθρίτιδα, κράμπες στο στομάχι, η ακμή στο δέρμα.

Ανθυγιεινά βιοφίλμ μπορεί να δημιουργήσει μια ποινή διάρκεια ζωής της ασθένειας και της γήρανσης καθώς επιτρέπει λοιμώξεις να επιμένουν, και επιτρέπει σε άλλους συν-μολύνσεις να λάβει χώρα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες.

Πώς να απαλλαγείτε από το βιοφίλμ

Για το "σπάσιμο" του ανθυγιεινού βιοφίλμ απαιτούνται ειδικά «εργαλεία». Κάποια από αυτά είναι :

Πρωτεολυτικά ένζυμα όπως πρωτεάση, παπαΐνη, και pepsidase FP. Πάρτε αυτά μόνο με άδειο στομάχι, ούτως ώστε αυτά να είναι αποτελεσματικά.

Ξύδι μήλου μηλίτη, η οποία αφαιρεί σημαντικά μέταλλα σχηματίσει τη μήτρα βιοφίλμ.

Γαρύφαλλο μπαχαρικό

Μαύρο πιπέρι

Επίσης στο Fisiokinesis μπορείτε να βρείτε και εξειδικευμένα προϊόντα οπως το Colon Detox που θα σας βοηθήσουν με τον πιο δραστικό τρόπο να απαλλαγείτε απο αυτή την συσσώρευση μικροοργανισμών

Δημοσιεύτηκε στις 2017-03-24 Υγεία 0 2461

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να  είσαστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσεται ένα σχόλιο.

Τελευταία σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια
Προηγούμενο
Επόμενο