ΕΛΑΙΟ KRILL

ΕΛΑΙΟ KRILL

Λεπτομέρειες:

Το έλαιο Krill της Greenleaves εξάγεται από Krill (Euphausia superba), μικρά καρκινοειδή που ζουν σε τεράστια σμήνη στα νερά της Ανταρκτικής και είναι απαλλαγμένα από περιβαλλοντικές τοξίνες. Το έλαιο Krill περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις ω-3 λιπαρών οξέων, φωσφολιπιδίων, χολίνης και ασταξανθίνης (υπεύθυνη για το βαθύ κόκκινο χρώμα του).

Το έλαιο Krill αποτελεί μία από τις λίγες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων ενσωματωμένα σε φωσφολιπίδια. Τα φωσφολιπίδια είναι γαλακτωματοποιητές και μπορούν να αναμιχθούν με νερό. Το γεγονός αυτό αυξάνει σημαντικά τη βιοδιαθεσιμότητα των ω-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται σε αυτή τη μορφή.

Το EPA (εικοσαπεντενοϊκό οξύ) και το DHA (δοκοσαεξενοϊκό οξύ), ανήκουν στην κατηγορία των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και είναι απαραίτητα συστατικά των φωσφολιποειδών του εγκεφάλου. Η επάρκεια του οργανισμού σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα έχει συσχετιστεί με καλύτερη μνήμη, πνευματική ευστροφία και μειωμένο κίνδυνο νευρολογικών διαταραχών. Αντίθετα, χαμηλά επίπεδα ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων σχετίζονται με την κατάθλιψη, τη σχετιζόμενη με την ηλικία γνωστική έκπτωση, την άνοια, τη νόσο Alzheimer.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της εγκυμοσύνης, ένας σημαντικός αριθμός των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων  μεταφέρονται από τη μητέρα στο έμβρυο. Κατά τη διάρκεια αυτής της εμβρυικής και στις αρχές της νεογνικής περιόδου, πραγματοποιείται  ταχεία σύνθεση του εγκεφαλικού ιστού, κυτταρική διαφοροποίηση και σχηματισμός των συνάψεων (το σημείο μεταφοράς μιας νευρικής διέγερσης), διαδικασίες που καθιστούν απαραίτητη την επάρκεια EPA και DHA. Τα επίπεδά τους στο πλάσμα της μητέρας σχετίζονται στενά με τα επίπεδα στο μητρικό γάλα καθώς και με αυτά στο πλάσμα των βρεφών, γεγονός που αντανακλά τη σπουδαιότητα της πρόσληψης από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η μη επαρκής πρόσληψη EPA και DHA από τη μητέρα αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και για επιλόχειο κατάθλιψη.

Η καρδιαγγειακή νόσος είναι η πιο κοινή αιτία ανθρώπινης νοσηρότητας και θνησιμότητας στον κόσμο και τα αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα έχουν συσχετιστεί με αυξημένη συχνότητα εμφάνισής της. Η μείωση της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας της χοληστερόλης (LDL-c) είναι ένας κεντρικός στόχος στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, ιδιαίτερα της στεφανιαίας νόσου. Εκτιμάται ότι για κάθε μείωση κατά 1% της συγκέντρωσης της LDL-c, προκύπτει αντίστοιχη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου κατά 1% έως 2%. Αρκετά στοιχεία δείχνουν ότι τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι σε θέση να επηρεάσουν το λιπιδαιμικό προφίλ, τις αρρυθμίες, τη λειτουργία των αιμοπεταλίων, την ενδοθηλιακή λειτουργία, τη φλεγμονή, και την αρτηριακή πίεση. Συγκεκριμένα έχει φανεί ότι τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα επιδρούν στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων αναστέλλοντας το ρυθμό έκφρασης της ηπατικής λιποπρωτεΐνης πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL) και διεγείροντας μηχανισμούς κάθαρσής τους στον ορό.

Η κατανάλωση χολίνης έχει φανεί ότι ασκεί νευροπροστατευτικές δράσεις τόσο σε μελέτες ζώων όσο και ανθρώπων καθώς είναι απαραίτητη για τη δόμηση του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη. Η επαρκής κατανάλωση χολίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα. Η διατροφική πρόσληψη χολίνης σε ενήλικα άτομα έχει αποδειχθεί ότι συσχετίζεται με τη γνωστική λειτουργία, ενώ η θεραπεία με ορισμένες ενώσεις που περιέχουν χολίνη οδήγησε σε μικρότερη γνωστική έκπτωση σε άτομα με άνοια. Επίσης, η επαρκής κατανάλωση χολίνης σε ενήλικες σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων καρκίνων.

Η ασταξανθίνη θεωρείται ένα από τα καλύτερα καροτενοειδή για την αποτελεσματική προστασία των κυττάρων, των λιπιδίων και των μεμβρανικών λιποπρωτεϊνών από την οξειδωτική βλάβη. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, έχει φανεί ότι η κατανάλωσή της ευνοεί τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση και βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης ορού.

Τα Krill προέρχονται από ασφαλή ύδατα με αποτέλεσμα το έλαιό τους να περιέχει 100 έως 1000 φορές λιγότερους ρύπους και βαρέα μέταλλα από άλλα ιχθυέλαια και επομένως να μπορεί να καταναλωθεί από εγκύους και παιδιά. Επιπλέον, το έλαιο Krill ελέγχεται προσεκτικά για βλαβερές ουσίες κατά την παραγωγή του προϊόντος.

Το έλαιο Krill της Greenleaves παράγεται από την εταιρία Aker Biomarine, η οποία ανέπτυξε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα μοναδικό αλιευτικό εργαλείο, την τεχνολογία Eco-Harvesting™. 

Συστατικά ανά ημερήσια δόση (2 softgelsκαι οδηγίες λήψης:

Έλαιο Krill (1180mg) που περιλαμβάνει:

Φωσφολιπίδια (662mg)

Ω-3 λιπαρά οξέα (320mg)

 -EPA (178mg)

 -DHA (82mg)

χολίνη (83mg)

Ω-9 λιπαρά οξέα (72mg)

Ω-6 λιπαρά οξέα (12mg)

ασταξανθίνη (120μg)

ζελατίνη ψαριού, γλυκερίνη, σορβιτόλη, νερό

Καταναλώστε 2 κάψουλες την ημέρα με άφθονο νερό 

Call Us

Επικοινωνία:

Για Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε από όλη την Ελλάδα:

Kινητό: 697 6670289 (Δευτέρα έως Κυριακή 10:00 με 20:00)

Σταθερό: 210 96 00 416 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00)

Δημοσιεύτηκε στις 2018-09-27 Θεραπευτικά Προιόντα 0 535

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να  είσαστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσεται ένα σχόλιο.

Τελευταία σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια
Επόμενο