Διάφορες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν ότι η Κανέλα μπορεί να μειώσει από 18% έως 30% το σάκχαρο νηστείας (μέτρηση του πρωινού σακχάρου) σε σύγκριση με ασθενείς που δεν κάνουν χρήση. Επίσης θεαματικά είναι τ' αποτελέσματα και στο καρδιαγγειακό: 25% μείωση της ολικής χοληστερόλης, 7% με 25% μείωση της κακής χοληστερόλης, 25% με 30% μείωση των τριγλυκεριδίων. Η πολυφαινόλη MHCP είναι το βασικό συστατικό της κανέλας που ενεργοποιεί τους υποδοχής της ινσουλίνης στα κύτταρα ώστε να απορροφούν την γλυκόζη.
Περιέχει φυτοχημικά όπως: άλφα -πινένιο, βενζαλδεϋδη, βήτα -καροτένιο, β-πινένιο, βορνεόλη, καμφορά, καρυοφυλλένιο, κινναμαλδεΰδη, κουμαρίνη, ευγενόλη, φαρνεσόλη, γερανιόλη, λιμονένιο, λιναλοόλη, μαννιτόλη, 1,8- κινεόλη, φελλανδρένιο, τανίνη, τερπινολένιο, βανιλίνη και θρεπτικά συστατικά όπως: ασβέστιο, χρώμιο, χαλκό, ιώδιο, σίδηρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3 και C. - Έχει εξαιρετικές αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες.
- Βοηθά στην αντιμετώπιση του πεπτικού έλκους.
- Σταματά τον Μετεωρισμό.
- Έχει αντιαλλεργική δράση.
- Βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου και δυναμώνει την μνήμη.
- Βελτιώνει τις οπτικοκινητικές δεξιότητες.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ 1/2 με 1 ml (περίπου 14-28 σταγόνες) σε ένα μικρό ποτήρι με νερό ή χυμό μέχρι και 3 φορές την ημέρα.
|