Pea Plex® 400mg 90 κάψουλες

Το συστατικό με τις ισχυρά αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντι-ιικές δράσεις. Εμπλουτισμένο με το σύμπλεγμα των βιταμινών Β για καλύτερη συνεργιστική δράση. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από ρευματοπάθειες, γλαύκωμα, φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, νευροπάθειες.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Νέο

109,00 €

Μη διαθέσιμο
 
Άλλες πληροφορίες
Λεπτομέρειες:

Το παλμιτοϋλαιθανολαμίδιο (PEA) είναι ένα συστατικό που βρίσκεται στα τρόφιμα και βιοσυντίθεται επίσης σε διαφορετικούς τύπους ζωικών κυττάρων από παλμιτικό οξύ και αιθανολαμίνη. Το PEA είχε ήδη επισημανθεί από τη δεκαετία του 1950 ως θεραπευτική ουσία με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η πρώτη του αναφορά στη βιβλιογραφία απαντάται το 1939 όταν παρατηρήθηκε ότι η χορήγηση κρόκου αυγού σε παιδιά απέτρεψε την επανεμφάνιση του ρευματικού πυρετού, παρά τη επανειλημμένη έκθεση σε αιμολυτική στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν τουλάχιστον 350 άρθρα που εξετάζουν τις φαρμακολογικές και θεραπευτικές του επιδράσεις.

Έχει πλέον αποδειχθεί ότι το PEA βιοσυντίθεται για να διατηρήσει την κυτταρική ομοιόσταση, όταν αυτή διαταράσσεται από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή, νευρωνική βλάβη και πόνο. Άμεσοι ή έμμεσοι στόχοι του PEA αποτελούν υποδοχείς κανναβινοειδών (CB1, CB2), δίαυλοι ιόντων, ο πυρηνικός υποδοχέας PPARα και ο "ορφανός" υποδοχέας GPR55, οι οποίοι εμπλέκονται σε μηχανισμούς ελέγχου της φλεγμονής.

Μέσω των παραπάνω μηχανισμών επιτυγχάνεται η μεταγραφική καταστολή γονιδίων που κωδικοποιούν προφλεγμονώδεις κυτταροκίνες, μόρια προσκόλλησης και μεταγραφικούς παράγοντες που επάγουν τη φλεγμονή.

Οι αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του PEA είναι ιδιαίτερα ευεργετικές σε αυτοάνοσα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου και του νευρικού συστήματος, καθώς και σε πιο κοινές καταστάσεις όπως η γρίπη, το κοινό κρυολόγημα, ο πυρετός και οι κεφαλαλγίες.

Είδη πόνου και καταστάσεις στις οποίες ενδείκνυται η χρήση του PEA αποτελούν:

  • Ρευματικές παθήσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, σύνδρομο Bechterew's)
  • Νευροπάθεια σχετιζόμενη με χημειοθεραπεία, σακχαρώδη διαβήτη, πολλαπλή σκλήρυνση, Πολυνευροπάθειες
  • Πόνος στην πύελο σχετιζόμενος με κυστίτιδα, προστατίτιδα, κολπικές διαταραχές, ενδομητρίωση, έμμηνο ρύση
  • Σύνδρομο χρόνια κόπωσης, ινομυαλγία, μυαλγία
  • Γλαύκωμα
  • Νόσος του Crohn, Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κολίτιδα
  • Κοινό κρυολόγημα, γρίπη, πυρετός
  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, Σύνδρομο θωρακικής εξόδου, ισχιαλγία, αυχεναλγία, ριζίτιδες, συνδρομο Whiplash
  • Πονοκέφαλος, ημικρανίες σε οξύ ή χρόνιο στάδιο

Το προϊόν PeaPlex περιέχει το σήμα opt®, παράγεται σύμφωνα με μια πατενταρισμένη διαδικασία παραγωγής και είναι εγγυημένο για την υψηλή καθαρότητά του. Επιπλέον κάθε νέα παρτίδα PEA που χρησιμοποιείται στο PeaPlex αναλύεται για την ποιότητά της από ανεξάρτητο εργαστήριο.

Το προϊόν είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μια οικογένεια υδατοδιαλυτών μορίων με παρόμοια δομή που δρουν ως ένζυμα για μεταβολικές διαδικασίες σε όλο το σώμα, ιδιαίτερα στο αιματολογικό και νευρικό σύστημα.


Συστατικά και Διατροφική Αξία:
Παλμιτοϋλαιθανολαμίδιο (PeaPure®)

1200 mg

Βιταμίνη Β1 (υδροχλωρική θειαμίνη)

1,7 mg

Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη)

2,1 mg

Βιταμίνη Β3 (νικοτιναμίδιο)

24 mg

Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό ασβέστιο)

9 mg

Βιταμίνη Β6 (υδροχλωρική πυριδοξίνη)

2,1 mg

Φυλλικό οξύ 

300 μg

Βιταμίνη Β12 (κυανοκοβαλαμίνη)

3,8 μg

Βιοτίνη75 μg

Έκδοχα: ασβέστιο φωσφορικό, υδροξυ-προπυλ-μεθυλ-κυτταρίνη

Οδηγίες λήψης και αντενδείξεις:

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών, καταναλώστε μια κάψουλα με το γεύμα και άφθονο νερό, τρεις φορές την ημέρα. Την πρώτη εβδομάδα ξεκινήστε με μία κάψουλα την ημέρα και μέχρι το τέλος αυτής να έχετε φτάσει σταδιακά στις τρεις ανά ημέρα.

Μετά από δύο μήνες η δοσολογία μπορεί να μειωθεί σε δύο κάψουλες την ημέρα.

Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας για τη χρήση του προϊόντος σε περιπτώσεις διαταραγμένης ηπατικής ή νεφρικής λειτουργίας.

Μη χρησιμοποιήσετε το προϊόν εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Call Us

Επικοινωνία:

Για Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε από όλη την Ελλάδα:

Kινητό: 697 6670289 (Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 με 21:00)

Σταθερό: 210 96 00 416 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00)

Write a review

Pea Plex® 400mg 90 κάψουλες

Το συστατικό με τις ισχυρά αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντι-ιικές δράσεις. Εμπλουτισμένο με το σύμπλεγμα των βιταμινών Β για καλύτερη συνεργιστική δράση. Κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από ρευματοπάθειες, γλαύκωμα, φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, νευροπάθειες.

Write a review

30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία