Χαλαρωτική Μάλαξη

Χαλαρωτική μάλαξη με ήπιους χειρισμούς, που προσφέρει απόλυτη χαλάρωση των κουρασμένων μυών και επαναφέρει την ελαστικότητά τους. Επιτρέπει στο σώμα να αποβάλλει ένα μεγάλο ποσό έντασης, ηρεμεί, αναζωογονεί, ξεκουράζει και ανανεώνει την ενέργεια άμεσα και αποτελεσματικά.

 

Τοπικό μασάζ

Ένας γρήγορος τρόπος ανακούφισης στην περιοχή που αισθάνεστε κουρασμένοι. Ποτ Πουρί κινήσεων για άμεσο αποτέλεσμα σε οξείες καταστάσεις από πιασίματα και κρυοπαγήματα.

Τrigger Points

Τα trigger points αποτελούν υπερευαίσθητα σημεία του μυϊκού συστήματος. Τα σημεία αυτά διαχωρίζονται στα δυναμικά (ανενεργά), που ξεπερνούν τα 620 στους σκελετικούς μυς και τα ενεργά. Τα ενεργά ψηλαφώνται σαν επώδυνα οζίδια κάτω από το δέρμα και βρίσκονται κατά μήκος μιας τεταμένης μυϊκής δέσμης/ταινίας. Χαρακτηρίζονται από τοπικά αυξημένο μυϊκό τόνο ενώ μυϊκές βιοψίες έχουν δείξει οτι περιέχουν ηλεκτρικά ενεργές μυϊκές ατράκτους. Η πίεση αυτών των σημείων ελκύει πόνο και επηρεάζει τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η ύπαρξη ενεργών trigger points έχει σαν αποτέλεσμα φτωχότερο μυικό συντονισμό και μειωμένη ισορροπία.
Ο εντοπισμός ενός trigger point παραπέμπει τον θεραπευτή σε μία σειρά γειτονικών επώδυνων σημείων. Αυτό συμβαίνει διότι το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν αλυσίδα. Έτσι όταν ο πόνος ακτινοβολεί σε κάποιο απόμακρο σημείο, μαρτυρά την ύπαρξη ακόμα περισσοτέρων trigger points φανερώνοντας την πραγματική έκταση της δυσλειτουργίας.
Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης των trigger points είναι η εφαρμογή θεραπευτικής μάλαξης που περιλαμβάνει εν τω βάθει πιέσεις. Η ανακούφιση από τις ενοχλήσεις είναι άμεση και απαραίτητη για την επανάκτηση του φυσιολογικού μήκους των κατασκευών που έχουν βραχυνθεί

     

Hot Stones

Το Hot Stones είναι μια ειδική μέθοδος μασάζ που χρησιμοποιεί ως μέσο μάλαξης λείους, θερμασμένους λίθους. Τα χέρια του θεραπευτή εναλλάσσονται ρυθμικά με τις πέτρες, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια ιδιόμορφη χαλαρωτική και ευχάριστη εμπειρία για τον αποδέκτη. Είναι μια ιδιαίτερα βαθιά και χαλαρωτική τεχνική μασάζ, που βοηθά ιδιαίτερα στην χαλάρωση της μυϊκής έντασης, στην κυκλοφορία, στους αρθριτικούς πόνους και ρευματισμούς.

Manual Therapy - Tεχνικές κινητοποίησης

Η τεχνική αυτή αποτελεί θεραπευτική μέθοδο που χρησιμοποιείται για να επαναφέρει στο φυσιολογικό την κινητικότητα του μυοσκελετικού συστήματος μειώνοντας έτσι τον πόνο.
Η έννοια της θεραπείας είναι συνυφασμένη με τους «χειρισμούς» και τις κινητοποιήσεις, την εφαρμογή δηλαδή μιας εξειδικευμένης εξωτερικής δύναμης. φυσιολογικό την κινητικότητα του μυοσκελετικού συστήματος μειώνοντας έτσι τον πόνο.

Massage Κεφαλής

Μάλαξη της περιοχής των ώμων, του αυχένα, του τριχωτού της κεφαλής και του προσώπου. H πιο άμεση και αποδοτική μέθοδος αντιμετώπισης των ημικρανιών, της αϋπνίας και του άγχους.

Αθλητική μάλαξη

Εξειδικευμένες έντονες κινήσεις , με γρήγορους ρυθμούς μάλαξης , με στόχο την σωστή αιμάτωση και χαλάρωση των μυών και την επαναφορά τους σε φυσική κατάσταση. Ιδανικό μασάζ για αθλητές και αθλητικούς τύπους. Συνιστάται και σε ανθρώπους με μυϊκή ατονία και δυσκινησία.
Προαγωνιστικό. Για αθλητές, ανθρώπους που γυμνάζονται έντονα, ή άλλους που χρειάζονται τόνωση. Διεγείρουμε το νευρικό σύστημα, αυξάνεται η αιμάτωση και η οξυγόνωση τον μυών. Κρατάμε γενικά το μυοσκελετικό σύστημα ελαστικό, ευλύγιστο.
Αποθεραπείας. Εξειδικευμένη μάλαξη μετά από έναν αγώνα ή μια έντονη προπόνηση. Χαλαρώνουν οι μύες και τα νεύρα. Αποσυμφορίζονται οι αρθρώσεις από την ένταση. Γίνεται μασάζ, διατάσεις και τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων.

    

Ταϊλανδέζικη μάλαξη - Thai Massage

Βασισμένο στην αρχαία Ταϊλανδέζικη μάλαξη και στην ινδική φιλοσοφία της yoga. Επικεντρώνεται στη διάταση μεγάλων μυϊκών ομάδων και αυξάνει την ευλυγισία των αρθρώσεων. Χαλαρώνει, ευθυγραμμίζει και ανακουφίζει το σώμα από πόνους και εντάσεις, με βαθιές πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών. Η ενέργεια που κυλάει μέσα από αυτές υποστηρίζει τη σωματική, διανοητική και συναισθηματική δραστηριότητα. Κάθε ανισορροπία ή μπλοκάρισμα στην κατανομή αυτής της ενέργειας μπορεί να προκαλέσει πόνο και αρρώστια.

Σημείωση: Το μασάζ αυτό γίνεται με άνετα βαμβακερά ρούχα, σε στρώμα στο έδαφος.

Κρυσταλλοθεραπεία

Η κρυσταλλοθεραπεία είναι μια φυσική, ήπια, εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στη θεωρία ότι κάθε βλάβη η αρνητική επιρροή σε σωματικό, ψυχικό και νοητικό επίπεδο, οφείλεται στην ανισορροπία του ανθρώπινου ενεργειακού συστήματος. Κάθε κρύσταλλος έχει μια ιδιαίτερη δόνηση, που επιδρά με μοναδικό τρόπο στον άνθρωπο, ανάλογα με το πώς θα εφαρμοστεί στο σώμα του, αφυπνίζοντας το ενεργειακό σύστημα.
Οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με απαλό μασάζ για να χαλαρώσουν σφιγμένους μύες, να απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια αφήνοντας ένα υπέροχο αίσθημα ξεκούρασης.