Η μέθοδος Smart Spine, με την χρήση των ειδικών επιθεμάτων που διαθέτει, εξασφαλίζει ένα απαραίτητο απτικό ερέθισμα που βοηθά στη βελτίωση της στάσης και τη σωστή αλληλουχία των κινήσεων. 

Γίνεται το τρίτο χέρι του θεραπευτή που διορθώνει την ευθυγράμμιση του σώματος δημιουργώντας σωστά πρότυπα κίνησης. 

Ενεργοποιεί τους υποδοχείς θερμότητας, οι οποίοι με την σειρά τους στέλνουν πληροφορίες στον εγκέφαλο για το μήκος και τις λειτουργίες της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων. Έτσι, αφ' ενός ενεργοποιούνται οι εν τω βάθει μύες που παίζουν κυρίως στηρικτικό και σταθεροποιό ρόλο στην κίνηση, αφ' ετέρου  περιαρθρικούς νευρώνες.


Εφαρμόζεται σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, όπως επίσης και σ' αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους στο Pilates, τη Yoga, τον χορό και γενικότερα τις τεχνικές που απαιτούν υψηλό επίπεδο ιδιοδεκτικότητας.μειώνεται η τάση των υπερδραστήριων μυών. 

Η θερμότητα που εκπέμπουν τα επιθέματα, χαλαρώνουν τους μύες και η εισπνοή του εκχυλίσματος λεβάντας που περιέχουν κατευνάζει το νευρικό σύστημα και βελτιώνει την αναπνοή.ληροφορίες στον εγκέφαλο για το μήκος και τις