ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η φιλοσοφία της ηχοθεραπείας εδράζεται στην επίδραση που ασκεί η αντήχηση, η δόνηση και η διείσδυση, στα κύτταρα, στους ιστούς και στα όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Οι θεραπευτικοί ήχοι που εκπέμπονται από τα κρυστάλλινα δοχεία δεν είναι απλά ακουστικά ερεθίσματα αλλά διαχέονται στο σώμα μας μέσω των ηχητικών κυμάτων, αρχικά προσφέρουν μια αίσθηση χαλάρωσης και εσωτερικής γαλήνης και στην συνέχεια τονώνουν το οργανισμό γεμίζοντάς τον ενέργεια. Σε περιπτώσεις ασθενειών η δόνηση του σώματος παύει να είναι φυσιολογική, οι ήχοι που παράγονται με την χρήση των κρυστάλλινων δοχείων επεμβαίνουν με ιαματικό τρόπο ώστε να συντονίσουν τον οργανισμό στην κατάλληλη δόνηση.

sound massage

Η εφαρμογή της θεραπείας ακολουθεί συγκεκριμένα στάδια, αρχικά ο θεραπευτής αξιολογεί τον ασθενή μέσω του ιατρικού ιστορικού του, ενός τονικού διαγράμματος της φωνής καθώς και τις προσωπικές προτιμήσεις του στην μουσική. Στην συνέχεια τα αποτελέσματα αξιολογούνται από τον θεραπευτή, ο οποίος επιλέγει και την κατάλληλη μέθοδο. Μπορεί να επιλεγεί είτε η Ηχοθεραπεία μέσω ηχομασάζ που ενδείκνυται κυρίως για άτομα που αντιμετωπίζουν σωματικές ασθένειες, είτε η μέθοδος της Μουσικοθεραπείας για την αντιμετώπιση κυρίως ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Crystal Bowls

Τα μουσικά μέσα που χρησιμοποιούνται είναι κατά κύριο λόγο οι ηχογαβάθες από κρύσταλλο χαλαζία, το ξύλο της βροχής, ο μελωδός, το Synthesizer κ.α. Παράλληλα ο ασθενής ενθαρρύνεται να χρησιμοποιήσει τις δικές του συχνότητες, μέσω αναπνευστικών ασκήσεων, ασκήσεων ορθοφωνίας και τραγουδιού με στόχο την καλύτερη γνωριμία με το σώμα του, την αυτοίαση και την απόκτηση αυτογνωσίας.