Το 1ο Ιατρικό Συνέδριο για την Νόσο του Lyme και των συνοδών λοιμώξεων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι κορυφαίοι επιστήμονες Dr. Armin Schwarzbach και ο Dr. Pol De Saedeleer παρουσίασαν τα νέα επιστημονικά δεδομένα στη σωστή διάγνωση και θεραπεία αυτής της πολυδιάστατης ασθένειας που ταλαιπωρεί πολλούς ασθενείς στην Ελλάδα. Ο επιστημονικός επιμελητής του Fisiokinesis Christos Tsekouras PT, NT διοργάνωσε αυτό το μοναδικό ιατρικό γεγονός στο Vouliagmeni Suites με προσκεκλημένους κορυφαίους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Η Yoga Swing είναι μια νέα μορφή Γιόγκας για όλες τις ηλικιες. Ένα μοναδικό σύστημα με πανιά αγκαλιάζουν το σώμα και του επιτρέπουν να κινείται με άνεση στον αέρα πραγματοποιώντας εκατοντάδες ασκήσεις. Οι φυσικοθεραπευτές του Fisiokinesis θα σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια και θα σας διδάξουν ασκήσεις που ωφελούν και αναζωογονούν το σώμα.

Gyrokinesis - Θεραπευτική Ασκήση - Winter Class. Ανακαλύψτε τα θεαματικά αποτελέσματα της Άσκησης Gyrokinesis! Yoga, Tai - Chi,  χορός, πολεμικές τέχνες συνδυάζονται μοναδικά, προσφέροντας την τέλεια αίσθηση υγείας και ευεξίας!

Η Κινησιοθεραπεία είναι η θεραπευτική εφαρμογή της άσκησης και συντελεί στη θεραπεία και στη λειτουργική αποκατάσταση του θεραπευόμενου. Έχει ένα τεράστιο εύρος εφαρμογών σε διάφορες παθήσεις, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά σε μελλοντικές ασθένειες και τραυματισμούς.

Gyrotonic Θεραπευτική Άσκηση. Η τεχνική έχει σκοπό να γυμνάσει με ήπιο τρόπο τις αρθρώσεις και τους μυς με ρυθμικές και ευχάριστες ασκήσεις. Οι κινήσεις ενεργοποιούν τα εσωτερικά όργανα ενώ ενσωματώνονται διάφορα πρότυπα αναπνοής. Η ροή είναι το κλειδί και οι διάφορες θέσεις εναλλάσσονται μεταξύ τους μ’ ένα αρμονικό τρόπο κάνοντας τις ασκήσεις να μοιάζουν με χορό παρά με γιόγκα. Οι τάξεις των αρχαρίων ξεκινούν με μάλαξη που πραγματοποιούν οι ίδιοι στο σώμα τους και με απλές αναπνοές ξυπνούν τις αισθήσεις τους. Κατόπιν συγκεντρώνονται στην σπονδυλική στήλη και στην λεκάνη. Καθισμένοι σε σκαμπό οι ασκούμενοι κινητοποιούν το σώμα τους κάνοντας έκταση, κάμψη, στροφικές και σπειροειδείς κινήσεις. Τα αντίστοιχα πατέντα αναπνοής σε κάθε κίνηση ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα, ανοίγουν τα ενεργειακά κανάλια και οξυγονώνουν το αίμα.

Gyrokinesis Limni Vouliagmenis. Η τεχνική έχει σκοπό να γυμνάσει με ήπιο τρόπο τις αρθρώσεις και τους μυς με ρυθμικές και ευχάριστες ασκήσεις. Οι κινήσεις ενεργοποιούν τα εσωτερικά όργανα ενώ ενσωματώνονται διάφορα πρότυπα αναπνοής. To βίντεο είναι μέρος απο τα μαθήματα μας που πραγματοποιήθηκαν στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Η Θεραπευτική Διάσταση της Άσκησης. Το Gyrotonic® είναι ένα σύστημα εκγύμνασης που ωθεί το σώμα να ξεπεράσει τα όριά του, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η λειτουργική ικανότητα ολόκληρου του οργανισμού με έναν αρμονικό τρόπο.

Ηχομασάζ - Sound Massage. Η δόνηση χαρακτηρίζει όλες τις μορφές ζωής. Τα πάντα στο σύμπαν είναι σε μια κατάσταση μόνιμης δόνησης. Η θεραπεία μέσω του ήχου είναι εφικτή γιατί το ανθρώπινο σώμα δεν είναι συμπαγές αλλά συγκροτείται μέσα σ' ένα πεδίο μόνιμης δόνησης. Όπως ένα καλοκουρδισμένο μουσικό όργανο, το σώμα έχει ρυθμό και αρμονία εκτός και αν αυτή διαταραχθεί. Η σχέση μεταξύ των ήχων, της μουσικής και της υγείας είναι άρικτα συνδεδεμένη γι' αυτό και μια μελωδία, η φωνή ενός οικείου προσώπου, το γουργούρισμα μιας γάτας, το γέλιο ενός παιδιού, ο ήχος της θάλασσας, ένα πουλί που κελαηδάει μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε όμορφα.
Στο ηχομασάζ ο θεραπευτής με την χρήση των διαπασών (Tuning Forks) καθώς και με την συνοδεία θεραπευτικής μουσικής ασκεί πιέσεις σε σημεία έντασης και πόνου, σε βελονιστικά σημεία κτλ. Επίσης γίνεται και ακουστική εφαρμογή των διαπασών έτσι ώστε να συντονιστεί ο θεραπευόμενος και ακουστικά.

Z-Gel - Το φαρμακείο της φύσης. Απόλυτα φυσικό τζέλ βοτάνων βιολογικής καλλιέργειας χωρίς κανένα συντηρητικό.Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την φυτοθεραπεία, την αρωματοθεραπεία και την ομοιοπαθητική. Εφαρμόζεται τοπικά και δρα άμεσα στο μυοσκελετικό, στο δέρμα, στα συναισθήματα και στην ενέργεια του ατόμου.

Η Φυσικοθεραπεία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή των Φυσικών μέσων και της Κινησιοθεραπείας.