Παιδική πολυβιταμίνη Elke Dag -30 cps

Η Elke Dag Junior είναι μια πλήρης παιδική πολυβιταμίνη από βιολογικές πρώτες ύλες. Περιέχει 30 μασώμενα ζωάκια με υπέροχη γεύση και υψηλή απορρόφηση. Πρόκειται για μια φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για γερά και δραστήρια παιδιά. Τα δισκία που περιέχει καλύπτουν την ημερήσια συνιστώμενη δόση στις περισσότερες βιταμίνες, όπως έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την παιδική ηλικία.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Νέο

25,00 €

- +

 
Άλλες πληροφορίες

Γενικά:

Οι περισσότερες βιταμίνες σε μορφή δισκίων, περιέχουν γλυκαντικές ύλες, όπως φρουκτόζη, ζάχαρη, ασπαρτάμη, που είναι ακατάλληλες για παιδιά. Η Vitals χρησιμοποιεί στέβια και με αυτό τον τρόπο η γεύση του σκευάσματος είναι πολύ ευχάριστη και το προϊόν θεωρείται ασφαλές. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη φόρμουλα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Η σύνθεσή της είναι μοναδική για την κατηγορία της, παρέχοντας ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για τους μικρούς μας φίλους.


Σύσταση:

Bήτα καροτένιο 3,6mg

Το βήτα καροτένιο είναι μια φυσική χρωστική ουσία που υπάρχει σε τροφές όπως το καρότο, η γλυκοπατάτα, τα βερίκοκα κ.α. και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Στο ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη αυτή προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και θεωρείται σύμμαχος της μακροζωΐας. Η έλλειψής της προκαλεί ξηροφθαλμία και ξηροστομία, νυκταλωπία και ευαισθησία του οργανισμού στις λοιμώξεις.

Βιταμίνη Β1 1,1mg

Η θειαμίνη είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό και τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό. Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενέργειας, σε απώλεια της όρεξης και κατά συνέπεια σε μείωση του σωματικού βάρους των παιδιών. Είναι πολύ σημαντική για την διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος και την ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης στο σχολείο και τις δραστηριότητες.

Βιταμίνη Β2 1mg

Η βιταμίνη Β2 ή αλλιώς ριβοφλαβίνη, είναι επίσης απαραίτητη για την ενίσχυση της μνήμης και του ανοσοποιητικού συτήματος. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες όσοι έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β2 στο αίμα τους παρουσιάζουν υψηλές πνευματικές επιδόσεις. Καταστάσεις όπως η χειλίτιδα, η γλωσσίτιδα ή η ρινίτιδα μπορεί να οφείλονται σε ανεπάρκεια της Β2.

Βιταμίνη Β3 8mg

Η Β3 ή αλλιώς νιασίνη είναι η βιταμίνη της «ευτυχίας». Βοηθά να έχουμε καλή διάθεση, να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη, προστατεύει το σώμα από τις τοξίνες και βελτιώνει την πέψη των τροφών.

Είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών και χρησιμοποιείται στη θεραπεία διανοητικών προβλημάτων. Προστατεύει από τη νόσο πελάγρα και η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα, συναισθηματική αστάθεια, απώλεια μνήμης, εξάντληση, επιθετικότητα κ.α. προβλήματα υγείας.

Βιταμίνη Β5 6mg

Το παντοθενικό οξύ βρίσκεται σε μεγάλη ποικιλία τροφών. Ωστόσο, μπορεί σε έλλειψή του να παρατηρηθούν συμπτώματα όπως άγχος, πονοκέφαλος, κούραση και μυϊκή αδυναμία.

Βιταμίνη Β6 1,4mg

Η Β6 -όπως και οι περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β- είναι απαραίτητη για την εγκεφαλική και τη νευρική λειτουργία στα παιδιά. Βοηθά αποτελεσματικά σε κράμπες και μουδιάσματα. Συμμετέχει στο σχηματισμό των ερυθροκυττάρων στο ανθρώπινο σώμα και η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικές διαταραχές, επιληπτικές κρίσεις και ανεπαρκή ανάπτυξη στα παιδιά.

Φολικό οξύ 200μg

Το φολικό ή φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο στην κατασκευή του DNAκαι RNA και στην πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Η έρευνα αναφέρει χαρακτηριστικά πως αν θέλουμε να έχουμε υγιή παιδιά, οφείλουμε να καλύπτουμε τις καθημερινές τους ανάγκες σε φολικό.

Βιταμίνη Β12 10μg

Η κυανοκοβαλαμίνη είναι απαραίτητη όπως και το φολικό οξύ στο σχηματισμό των ερυθροκυττάρων. Σε έλλειψη αυτής δημιουργούνται προβλήματα που αφορούν το νευρικό σύστημα και αναιμία.

Βιοτίνη 25μg

Αυτή η βιταμίνη του συμπλέγματος Β ενισχύει την ποιότητα και την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Χολίνη 5mg- ινοσιτόλη 5mg

Η χολίνη και η ινοσιτόλη προστατεύουν από την αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα και από τη σκλήρυνση των αρτηριών. Ωφελεί το νευρικό σύστημα γιατί δρα ηρεμιστικά

PABA 2,5mg

Το PABA ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βοηθά την εντερική οδό να απορροφήσει θρεπτικά στοιχεία όπως το φολικό και το παντοθενικό οξύ. Έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στη βελτίωση της λεύκης.

Βιταμίνη C 80mg

Η Βιταμίνη C, ή αλλιώς ασκορβικό οξύ, έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση, χρησιμοποιείται στην αντιική θεραπεία και η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και λειτουργεί ενάντια στην οξείδωση του οργανισμού.

Είναι υδατοδιαλυτή και πολύ ευαίσθητη όταν εκτίθεται στο ατμοσφαιρικό οξυγόνο, σε θερμότητα και ακτινοβολία, γι’αυτό πρέπει να λαμβάνουμε κάθε μέρα επαρκείς ποσότητες αυτής. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα και διατηρεί τη χοληστερίνη σε σταθερά επίπεδα.

Βιταμίνη D3 10μg

Η D3 είναι απαραίτητη βιταμίνη για τα οστά. Χάρη σε αυτή γίνεται η εναπόθεση του ασβεστίου στα κόκκαλα. Το σώμα μας μπορεί να παράξει βιταμίνη Dμετά από έκθεση στον ήλιο. Η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει στους ενήλικες οστεομαλακία και στα παιδιά ραχίτιδα.

Βιταμίνη E 24mg

Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται σε αυξημένες ποσότητες σε περίπτωση εγκαύματος και γενικά θρέφει το δέρμα και τους ιστούς. Καθυστερεί το γήρας και βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών. Λέγεται και τοκοφερόλη, διότι αυξάνει τη γονιμότητα σε γυναίκες και άνδρες που θέλουν να γονιμοποιήσουν.

K2 20μg

Η Κ2 είναι γνωστή για την αύξηση της απορρόφησης του ασβεστίου από τα οστά.

Μια πλήρης φόρμουλα για τα οστά πρέπει να περιλαμβάνει βιταμίνη D3, ασβέστιο, Κ2 και μαγνήσιο. Βελτιώνει την ελαστικότητα όλων των αγγείων και την αρτηριοσκλήρυνση και περιορίζει την εναπόθεση του ασβεστίου στα τοιχώματα των αρτηριών.

Ασβέστιο 120mg

Το 99% του ασβεστίου στο σώμα μας βρίσκεται στα οστά και τα δόντια, το υπόλοιπο είναι στους μύες, το αίμα και σε άλλους ιστούς. Αυτό το μέταλλο θεωρείται χρήσιμο για τις κράμπες στα πόδια, για τη ρύθμιση της υπέρτασης, για την προεκλαμψία στην εγκυμοσύνη και για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του ορθού και του παχέος εντέρου.

Χρώμιο 8μg

Το χρώμιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου και βοηθά στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών.

Σίδηρος 2,1mg

Ο σίδηρος είναι γνωστό ότι μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς, για αυτό όσοι πάσχουν από σιδηροπενία αισθάνονται κόπωση, ζάλη, εξάντληση και αδυναμία. Για να απορροφηθεί από τον οργανισμό είναι απαραίτητη η βιταμίνη C και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επομένως η σύνθεση της πολυβιταμίνης ElkeDag είναι κατάλληλη για να ενισχύσει την απορρόφηση του Feαπό τον οργανισμό του παιδιού.

Ιώδιο 45μg

Το ιώδιο είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών.

Τελευταία ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι γυναίκες που λάμβαναν ιώδιο από τη διατροφή τους την περίοδο της κύησης, γέννησαν έξυπνα παιδιά.

Η έλλειψή του μπορεί να τα οδηγήσει σε κρετινισμό, νοητική στέρηση, βρογχοκήλη, υποθυρεοειδισμό κι άλλες σοβαρές παθήσεις.

Χαλκό 0,25mg

Ο χαλκός στους ανθρώπους επηρεάζει το χρώμα των μαλλιών και τον αποχρωματισμό του δέρματος, τη νευρολογική λειτουργία, τη λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος. Έχει αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση και μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς. Επομένως δίνει ενέργεια σε όλο το σώμα. Πολύ συχνά βρέφη που καταναλώνουν αγελαδινό γάλα αντί του μητρικού, έχουν μειωμένα επίπεδα χαλκού στο αίμα τους. Σε περίπτωση έλλειψης στους ανθρώπους, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης λευκοπενίας και θρόμβων.

Μαγνήσιο 20mg

Για καλύτερη ποιότητα ύπνου πολύ συχνά δίνεται Mg. Το μαγνήσιο ανήκει στους ηλεκτρολύτες και βοηθά στην αποφυγή των μυϊκών κραμπών, των πονοκεφάλων και του μουδιάσματος. Έχει αγχολυτική και ηρεμιστική δράση. Στα παιδιά είναι σημαντικό για να διατηρεί τον παλμό της καρδιάς σταθερό, για γερά οστά, για τη νευρική λειτουργία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μαγγάνιο 0,8mg

Το μαγγάνιο σχετίζεται με την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη και επηρεάζει την προσοχή, τη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση γενικότερα στα παιδιά.

Μολυβδαίνιο 20μg

Το μολυβδαίνιο υπάρχει στο σώμα μας κυρίως στο συκώτι, τους νεφρούς, τους αδένες και τα οστά. Το 90% αυτού του ιχνοστοιχείου χάνεται μέσω της διούρησης, αλλά συνήθως δεν παρουσιάζονται ανεπάρκειες. Επίσης κάνει τη διάσπαση των πρωτεϊνών, λιπών και των υδατανθράκων.

Σελήνιο 22μg

Το σελήνιο θεωρείται σημαντικό ιχνοστοιχείο για τους ανθρώπους. Πραγματοποιεί τις βασικές λειτουργίες του ως μέρος του ενζύμου υπεροξειδάση της γλουταθειόνης. Η υπεροξειδάση της γλουταθειόνης είναι ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο που προστατεύει τις ενδοκυτταρικές δομές από την επιβλαβή οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών. Το σελήνιο είναι γνωστό για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του ήπατος και την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Ψευδάργυρος 5mg

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα φυτών και ζώων. Είναι ζωτικής σημασίας στοιχείο για την ομαλή αύξηση και ανάπτυξη στην παιδική ηλικία. Ως ιχνοστοιχείο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά τις μολύνσεις και επουλώνει τα τραύματα. Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου χρησιμοποιούνται βοηθητικά στη θεραπεία δερματολογικών προβλημάτων, όπως τα έλκη στα πόδια.

Σχήμα βιοφλαβονοειδών 10mg

Τα Βιοφλαβονοειδή έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν τη δομή των τριχοειδών, να σταματάνε τη ρινορραγία και την αιμορραγία των ούλων, καταπραΰνουν τους πόνους στην πλάτη και τα πόδια, βελτιώνουν την αιματική κυκλοφορία και διαστέλλουν τα αγγεία. Διεγείρουν την έκκριση της χολής και βοηθούν στην καταπολέμηση της ατονίας και της υπερκόπωσης. Προστατεύουν από την καταστροφική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και έχουν ελαφριά αντιφλεγμονώδη και αντιισταμινική δράση.

Λουτεΐνη 2,5mg

Η λουτεΐνη ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών ουσιών που υπάρχουν στα φυτά και είναι υπεύθυνες για το κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα κάποιων φρούτων και λαχανικών. Είναι συστατικό που περιέχεται στην ωχρά κηλίδα των ματιών. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, είναι πολύτιμη για την υγεία των ματιών, απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και προστατεύει το δέρμα.

Ζεαξανθίνη 0,5mg

H ζεαξανθίνη είναι ένα βιοφλαβονοειδές το οποίο προστατεύει τα μάτια και το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Οδηγίες λήψης:

1 μασώμενο δισκίο την ημέρα λίγο πριν ή μετά από ένα γεύμα. Κατάλληλο για παιδιά από 2 ετών και άνω.


Εάν το παιδί σας έχει πρόβλημα με το μάσημα των δισκίων, μπορείτε επίσης να λιώσετε το δισκίο με ένα κουτάλι και να το αναμείξετε με το πρωινό γέυμα (π.χ. γιαούρτι ή γάλα με δημητριακά κ.τ.λ.)

Call Us

Επικοινωνία:

Για Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε από όλη την Ελλάδα:

Kινητό: 697 6670289 (Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 με 21:00)

Σταθερό: 210 96 00 416 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 20:00)

Write a review

Παιδική πολυβιταμίνη Elke Dag -30 cps

Η Elke Dag Junior είναι μια πλήρης παιδική πολυβιταμίνη από βιολογικές πρώτες ύλες. Περιέχει 30 μασώμενα ζωάκια με υπέροχη γεύση και υψηλή απορρόφηση. Πρόκειται για μια φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για γερά και δραστήρια παιδιά. Τα δισκία που περιέχει καλύπτουν την ημερήσια συνιστώμενη δόση στις περισσότερες βιταμίνες, όπως έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την παιδική ηλικία.

Write a review

11 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: