Βιολογική Spirulina 500mg 90 tablets

Προϊόν από 100% βιολογική σπιρουλίνα υψηλής διατροφικής αξίας, απαλλαγμένο από πρόσθετα. Η φυσική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και λιπαρών οξέων που καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Πολλαπλά οφέλη στο ανοσοποιητικό, το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό και το μυϊκό σύστημα.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Νέο

19,90 €

Μη διαθέσιμο
 
Άλλες πληροφορίες
Λεπτομέρειες:

Η σπιρουλίνα (Arthrospira platensis), ένα μπλε-πράσινο φύκος που ανήκει στην οικογένεια Oscillatoriaceae και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στο παρελθόν ως πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Η σπιρουλίνα αναπτύσσεται φυσικά σε αλκαλικές λίμνες. Εκτός από το περιεχόμενό της σε πρωτεΐνη (60-70%) και βιταμίνες (4%), η σπιρουλίνα είναι επίσης πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, λιπαρά οξέα, και αντιοξειδωτικά μόρια. Κυριότερα συστατικά της αποτελούν η φυκοκυανίνη, το β-καροτένιο, πολυσακχαρίτες, το γ-λινολενικό οξύ και τα σουλφολιπίδια. Η φυκοκυανίνη και το β-καροτένιο, οι πιο δραστικές της ενώσεις συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη της δραστηριότητα. Συγκεκριμένα η φυκοκυανίνη απενεργοποιεί ελεύθερες ρίζες, καταστέλλει την έκφραση της ισομορφής της συνθάσης του νιτρικού οξέος (iNOS) που οδηγεί σε αναστολή της παραγωγής υπεροξυνιτρώδους ανιόντος και εμποδίζει την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Το β-καροτένιο επιδρά στο δραστικό μονήρες οξυγόνο που εμπλέκεται στην υπεροξείδωση των λιπιδίων, εμποδίζει τη ενδοκυτταρική συσσώρευση ενεργών μορφών οξυγόνου, και αναστέλλει την έκφραση προφλεγμονωδών γονιδίων.

Η βιολογική σπιρουλίνα της Vitals καλλιεργείται κάτω από άριστες συνθήκες εδάφους και κλίματος (υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία). Τα δισκία επίσης κατασκευάζονται χωρίς πρόσθετα και αποτελούνται από 100% καθαρή σπιρουλίνα.

Πολλές ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η σπιρουλίνα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, ανοσορυθμιστικών, αντιφλεγμονωδών, αντικαρκινικών, αντι-ιικών και αντι-βακτηριακών δράσεών της. Αναφέρονται επίσης οι επιδράσεις της σε παθολογικές καταστάσεις όπως η υπερλιπιδαιμία, ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η τοξικότητα επαγόμενη από βαρέα μέταλλα και η αναιμία.

Συγκεκριμένα ως προς τις αντιοξειδωτικές της δράσεις, η σπιρουλίνα ενισχύει τη δραστικότητα αντιοξειδωτικών ενζύμων (υπεροξειδική δισμουτάση, καταλάση), βοηθά στην αναστολή της υπεροξείδωσης των λιπιδίων και της βλάβης του DNA από τις ελεύθερες ρίζες. Ασκεί επίσης μια ποικιλία από ανοσοτροποποιητικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις ρυθμίζοντας την έκφραση των κυτταροκινών: ιντερλευκίνη (IL)-1β, IL-2, IL-4, IL-6, IL-10 καθώς και του παράγοντα νέκρωσης όγκων-α (TNF-α).

Χάρη στο σύνολο των παραπάνω δράσεών της, θεωρείται ένας υποσχόμενος παράγοντας για:

-την καταπολέμηση καρδιαγγειακών παθήσεων

-τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ σε διαβητικούς τύπου ΙΙ

-τη μείωση των συμπτωμάτων της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ)

-τη βλάβη των σκελετικών μυών από το οξειδωτικό στρες που επάγεται από την άσκηση

-την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ηλικιωμένων ατόμων

-την υποχώρηση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας

Οδηγίες λήψης:

Καταναλώστε δύο έως έξι δισκία την ημέρα με άφθονο νερό

Συστατικά ανά δισκίο:

Spirulina (500mg)

Call Us

Επικοινωνία:

Για Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε από όλη την Ελλάδα:

Σταθερό: 210 96 00 416 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00)

Kινητό: 697 6670289 (Δευτέρα έως Κυριακή 10:00 με 20:00)

Write a review

Βιολογική Spirulina 500mg 90 tablets

Προϊόν από 100% βιολογική σπιρουλίνα υψηλής διατροφικής αξίας, απαλλαγμένο από πρόσθετα. Η φυσική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και λιπαρών οξέων που καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή. Πολλαπλά οφέλη στο ανοσοποιητικό, το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό και το μυϊκό σύστημα.

Write a review

30 Άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία