Σύνδρομο διαρρέοντος εγκεφάλου. Συμπτώματα, αιτίες και φυσικές θεραπείες

Σύνδρομο διαρρέοντος εγκεφάλου. Συμπτώματα, αιτίες και φυσικές θεραπείες

Αντιμετωπίζετε εγκεφαλική ομίχλη, κόπωση, προβλήματα μνήμης, προβλήματα συγκέντρωσης, πονοκεφάλους, ζάλη, κατάθλιψη ή άγχος; Λοιπόν, μπορεί να έχετε διαρροή εγκεφάλου. Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός γύρω από τον εγκέφαλο καταρρέει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, ενοχλητικά συμπτώματα και σοβαρά προβλήματα εγκεφάλου και ψυχικής υγείας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να προστατεύσετε τον εγκέφαλό σας με απλές αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τι είναι η διαρροή εγκεφάλων. Θα κατανοήσετε τα κύρια συμπτώματα και τα μακροπρόθεσμα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαρροή του εγκεφάλου. Θα εξηγήσουμε τις κύριες αιτίες και θα μοιραστούμε μαζί σας τις καλύτερες φυσικές λύσεις για τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου.

Τι είναι το σύνδρομο διαρροής εγκεφάλου;

Έχουμε συζητήσει προηγουμένως το σύνδρομο διαρροής εντέρου. Λόγω της ανθυγιεινής διατροφής και των επιλογών του τρόπου ζωής, της περιβαλλοντικής τοξικότητας, του στρες και της ανισορροπίας της εντερικής χλωρίδας, το έντερο μπορεί να παρουσιάσει διαρροή ή διαρροή. Αυτό σημαίνει ότι τα σωματίδια τροφής και οι τοξίνες μπορούν να περάσουν από την εντερική μεμβράνη, να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να αυξήσουν τη φλεγμονή και να αυξήσουν τον κίνδυνο ασθενειών. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια άλλη κατάσταση που σχετίζεται με το διαρρέον έντερο που ονομάζεται διαρροή εγκεφάλου.

Στον εγκέφαλο με διαρροή, εμφανίζεται μια κατάσταση παρόμοια με το διαρρέον έντερο, αλλά στον εγκέφαλο. Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός (BBB) ​​είναι ένα προστατευτικό στρώμα που κρατά τον εγκέφαλο σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Κρατάει μακριά βακτήρια, ιούς και άλλες τοξίνες.

Παρόμοια ζητήματα, επιλογές τρόπου ζωής και τοξικότητα που οδηγούν σε διαρροή του εντέρου μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχή και καταστροφή του αιματοεγκεφαλικού φραγμού.

Ο εγκέφαλος που διαρρέει και ο εκφυλισμός του εγκεφάλου

Το διαρρέον έντερο και ο εγκέφαλος με διαρροή συμβαίνουν συχνά ταυτόχρονα. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη όταν εξετάζετε τη σύνδεση μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου. Οι πρωτεΐνες οκλουδίνη και ζονουλίνη μπορούν να οδηγήσουν σε διαπερατότητα του εντέρου και στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Εάν έχετε αντισώματα εναντίον αυτών των δύο πρωτεϊνών, μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη ότι έχετε διαρροή στο έντερο και τον εγκέφαλο. Τα αυξημένα επίπεδα του μορίου microRNA-155 υποδεικνύουν επίσης αυξημένη φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε μικροσκοπικά κενά στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Ένας εγκέφαλος με διαρροή αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονής του εγκεφάλου, αυτοάνοσης και άλλων προβλημάτων υγείας.

Η κατάρρευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού έχει παρατηρηθεί σε διάφορους εκφυλισμούς του εγκεφάλου. Ένας εγκέφαλος με διαρροή και φλεγμονή μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλική ομίχλη, κατάθλιψη, άγχος, αυτοάνοσες εγκεφαλικές διαταραχές και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας και υγείας του εγκεφάλου.

Συμπτώματα διαρροής εγκεφάλου

Η διαρροή εγκεφάλων μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Τα συμπτώματα της διαρροής του εγκεφάλου περιλαμβάνουν:

 • Εγκεφαλική ομίχλη
 • Ζάλη
 • Νευρικότητα
 • Ανησυχία
 • Προβλήματα συγκέντρωσης
 • Προβλήματα μνήμης
 • Κούραση
 • Πονοκέφαλος ή ημικρανία
 • Μακροχρόνια προβλήματα με τη διαρροή εγκεφάλων

Το να μην αντιμετωπιστεί η διαρροή εγκεφάλων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία σας. Έχοντας διαρροή εγκεφάλου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο:

 

 • Γνωστική έκπτωση ή άνοια
 • Νευροεκφυλιστικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Αλτσχάιμερ και της νόσου του Πάρκινσον
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας ή περιφερική νευροπάθεια
 • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ)
 • Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού
 • Κατασχέσεις κρίσης
 • Θέματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, του άγχους και της σχιζοφρένειας. 

Οι κύριες αιτίες της διαρροής εγκεφάλων

Υπάρχουν διάφορα θέματα υγείας, διατροφικές επιλογές και παράγοντες τρόπου ζωής που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαρροής εγκεφάλου. Ας δούμε μερικές από τις κύριες αιτίες της διαρροής εγκεφάλων:

Ανισορροπίες σακχάρου στο αίμα

Εάν η διατροφή σας είναι υψηλή σε επεξεργασμένη ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αλλά χαμηλή σε λαχανικά, υγιή λίπη που προστατεύουν τον εγκέφαλο και άπαχη πρωτεΐνη, προετοιμάζετε το σώμα σας για ανισορροπίες σακχάρου στο αίμα. Η κατανάλωση ενός γρήγορου σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή ενός γεύματος πλούσιου σε υδατάνθρακες μπορεί να σας ικανοποιεί συναισθηματικά και να σας δώσει μια βραχυπρόθεσμη έκρηξη ενέργειας, αλλά θα οδηγήσει επίσης σε ξαφνική πτώση του σακχάρου στο αίμα που χαρακτηρίζεται από κόπωση και ομίχλη του εγκεφάλου.

 

Οι ανισορροπίες του σακχάρου στο αίμα, ειδικά η υπογλυκαιμία, μπορεί να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή και να οδηγήσουν σε διαρροή του εγκεφάλου και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του εγκεφάλου. Μπορεί να οδηγήσει σε ομίχλη του εγκεφάλου, ευερεθιστότητα, ζαλάδα, εναλλαγές της διάθεσης, άγχος, κόπωση και επιθυμία για ποτό.

Χρόνια φλεγμονή

Η χρόνια φλεγμονή είναι η κύρια αιτία ασθενειών και πόνου σήμερα. Η χρόνια φλεγμονή που προκαλείται από διατροφικές συνήθειες, επιλογές τρόπου ζωής και το περιβάλλον μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαρροής εγκεφάλου. Η κατανάλωση μιας φλεγμονώδους δίαιτας με πολλές θερμίδες και το υπερβολικό βάρος μπορεί να αυξήσει την οξειδωτική βλάβη. Μπορούν επίσης να στερήσουν τον εγκέφαλο από οξυγόνο.

Η χρόνια φλεγμονή αυξάνει επίσης τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε χρόνια φλεγμονή και βλάβες από ελεύθερες ρίζες. Και οι δύο αυτοί παράγοντες μπορούν να διαταράξουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και να βλάψουν τους προστατευτικούς σφιχτούς συνδέσμους του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιταχυνόμενα σημάδια γήρανσης, εγκεφαλική ομίχλη, προβλήματα μνήμης και νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Δυσβίωση και εντερική διαπερατότητα

Όπως έχετε ήδη μάθει, υπάρχει μια σαφής και ισχυρή σύνδεση μεταξύ του εντέρου και της υγείας του εγκεφάλου. Είναι εύκολο να παρατηρήσετε αυτή τη σύνδεση κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμων γεγονότων, όπως ένας αρραβώνας, ένα νέο ραντεβού ή κάποιο άλλο σημαντικό γεγονός όταν μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το έντερο ή τουλάχιστον πεταλούδες στο στομάχι σας.

Αυτή η σύνδεση μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου δεν είναι σημαντική μόνο κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμων συναισθηματικών ή αγχωτικών γεγονότων. Η επικοινωνία μεταξύ αυτών των δύο σωμάτων είναι συνεχής, μακροχρόνια και οικεία. Η δυσβίωση του εντέρου, οι λοιμώξεις του εντέρου και η εντερική διαπερατότητα ή το διαρρέον έντερο μπορεί επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή και γενική ανισορροπία του σώματος. Εάν έχετε δυσβίωση του εντέρου, σημαίνει ότι έχετε υπερβολική μαγιά στο έντερό σας. Σημαίνει επίσης ότι έχετε πολλά κακά βακτήρια. Τα Gram-αρνητικά βακτήρια είναι μερικά κακά βακτήρια, όπως το E. Coli, η Salmonella και η Shigella.

Το πρόβλημα είναι ότι η ζύμη απελευθερώνει ακεταλδεΰδη και γλοιοτοξίνες και τα αρνητικά κατά Gram βακτήρια απελευθερώνουν ενδοτοξίνες LPS που διαταράσσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Η βλάβη στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή του εγκεφάλου και να αυξήσει τον κίνδυνο και τα συμπτώματα εγκεφαλικής ομίχλης, προβλήματα μνήμης, γνωστικά προβλήματα, προβλήματα ψυχικής υγείας, ανισορροπίες της διάθεσης και νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

 

Χρόνιο στρες και κακός ύπνος

Το χρόνιο στρες και ο κακός ύπνος είναι δύο βασικοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε διαρροή εγκεφάλων. Όταν το σώμα βιώνει άγχος, η αμυγδαλή σηματοδοτεί τον υποθάλαμο, ο οποίος ως απόκριση θα αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό, τις αισθήσεις, θα οδηγήσει σε βαρύτερη αναπνοή και μεγαλύτερη πρόσληψη οξυγόνου, θα αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης και θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη σε όλο το σύστημα.

Ενώ η κορτιζόλη είναι απαραίτητη για τη διαχείριση του βραχυπρόθεσμου στρες, το χρόνιο στρες οδηγεί σε υπερβολική ποσότητα κορτιζόλης. Η υπερβολική ποσότητα κορτιζόλης μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο, να διαταράξει τη ρύθμιση των συνάψεων, να βλάψει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να αυξήσει τη διαρροή εγκεφάλου. Ο χρόνιος κακός ύπνος αυξάνει το χρόνιο στρες, τη χρόνια υψηλή κορτιζόλη, τη χρόνια φλεγμονή, την κακή διάθεση, την ομίχλη του εγκεφάλου κ.λπ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο και να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας, νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

 

Υψηλό τοξικό φορτίο

Οι τοξίνες είναι δυστυχώς παντού γύρω μας. Βρίσκονται στον μολυσμένο μας αέρα, το δημοτικό νερό της βρύσης, τα μη βιολογικά και επεξεργασμένα τρόφιμα, τους μουχλιασμένους εσωτερικούς χώρους, τα πλαστικά και τα συμβατικά προϊόντα ομορφιάς. Οι περιβαλλοντικές τοξίνες και το υψηλό τοξικό φορτίο μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στον εγκέφαλό μας και τη γενική υγεία μας.

Οι νευροτοξίνες, όπως η αιθανόλη (σε αλκοόλη), το γλουταμινικό, το υποξείδιο του αζώτου, η βοτουλινική τοξίνη (στο Botox), η τετροδοτοξίνη και η τοξίνη του τετάνου, είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η περιβαλλοντική τοξικότητα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή εγκεφάλων, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα μνήμης, ομίχλη του εγκεφάλου, άνοια, νευροεκφυλιστικές ασθένειες, εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, κόπωση, άγχος, κατάθλιψη και προβλήματα ψυχικής υγείας.

 

Τραυματισμός από εμβόλιο

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά πολλά εμβόλια περιέχουν πρόσθετα αλουμινίου κατασκευασμένα από υδροξείδιο του Al ή/και νανοσωματίδια φωσφορικού Al. Χρησιμοποιείται σε εμβόλια από τη δεκαετία του 1920. Ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι είναι ασφαλές, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Τα ανοσοενισχυτικά αλουμινίου διαλύονται πολύ αργά στο σώμα μας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να παραμείνουν στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα είναι ότι τα σωματίδια αλουμινίου μπορεί να είναι πολύ τοξικά.

Τα μακροφάγα (MF) είναι ένας τύπος ανοσοκυττάρου που απορροφά βοηθητικά νανοσωματίδια αλουμινίου (AANs). Όταν ο MF βλέπει βακτήρια ή άλλους εισβολείς στο σώμα, το καταστρέφει με ένζυμα και το τρώει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν καταβροχθίζει τα AAN, πράγμα που σημαίνει ότι τα AAN μπορούν να επιμείνουν σε αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν τα MF μας έχουν πάρα πολύ AAN, θα είναι πολύ μολυσμένα με αλουμίνιο.

Καθώς οι MF διασχίζουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, φέρουν AAN μέσα τους. Μεταφέρουν AAN στον εγκέφαλό μας σαν δούρειος ίππος. Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος είναι πολύ ευαίσθητος στο αλουμίνιο, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονής στον εγκέφαλο και ζητήματα υγείας του εγκεφάλου, όπως η ομίχλη του εγκεφάλου, τα προβλήματα μνήμης, η γνωστική έκπτωση, τα προβλήματα ψυχικής υγείας και η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

 

Συστηματικές λοιμώξεις και χρόνια μούχλα

Οι συστηματικές λοιμώξεις και η χρόνια έκθεση σε μούχλα είναι μερικές από τις κύριες αιτίες της διαρροής του εντέρου. Η νόσος του Lyme, ο ιός Epstein-Barr και άλλες χρόνιες συστηματικές λοιμώξεις μπορούν να αυξήσουν τη φλεγμονή, τον πόνο και τον κίνδυνο για κάθε είδους προβλήματα υγείας. Αυτές οι συστηματικές λοιμώξεις μπορούν να επιδεινώσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, επιτρέποντας σε βακτήρια και άλλες τοξίνες να εισέλθουν στον εγκέφαλο και να τον καταστρέψουν.

Οι τοξίνες της μούχλας προκαλούν φλεγμονή στο σώμα και μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο του συνδρόμου χρόνιας φλεγμονώδους απόκρισης (CIRS). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτική βλάβη στον εγκέφαλο και να βλάψει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Οι συστηματικές λοιμώξεις και η χρόνια μούχλα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικής ομίχλης, προβλημάτων μνήμης, άγχους, κόπωσης, γνωστικών προβλημάτων και άλλων εγκεφαλικών προβλημάτων.

 

Ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά

Η κατανάλωση μιας φλεγμονώδους διατροφής, η δυσβίωση του εντέρου, η κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, το άγχος και οι κακές επιλογές τρόπου ζωής μπορούν να προετοιμάσουν το σώμα σας για ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο φλεγμονής και ζητημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της διαρροής του εγκεφάλου. Μερικές από τις βασικές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά που έχουν συνδεθεί με ελλείμματα στην υγεία του εγκεφάλου περιλαμβάνουν τη βιταμίνη D, το μαγνήσιο, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Μια μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να αυξήσει τη δυσλειτουργία του αιματοεγκεφαλικού φραγμού και ως αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό. Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί επίσης να μειώσει τη διαπερατότητα του αιματοεγκεφαλικού φραγμού και να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Οι δίαιτες χαμηλές σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν συνδεθεί με γνωστικά ελλείμματα και γνωστική έκπτωση, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Αλτσχάιμερ. Τα ελλείμματα της βιταμίνης Β, ιδιαίτερα των Β6 και Β12, σχετίζονται επίσης με δυσλειτουργία του αιματοεγκεφαλικού φραγμού.

 

Φυσική Λύση για Διαρροή Εγκεφάλου

Σαφώς, ο διαρροή εγκεφάλου είναι ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα συμπτώματα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις για τις διαρροές του εγκεφάλου που συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου και της συνολικής ευεξίας.

 

Μειώστε το άγχος και αυξήστε την ευγνωμοσύνη

Όπως ήδη γνωρίζετε, το χρόνιο στρες είναι απίστευτα επιβλαβές για την υγεία του εγκεφάλου και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαρροής του εγκεφάλου. Επομένως, η μείωση του στρες είναι κρίσιμη. Το να κάνετε ικεσίες και προσευχές στην καθημερινή σας ζωή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το άγχος.

Η αρνητικότητα δεν μπορεί να υπάρχει σε υψηλή ψυχική κατάσταση. Ξεκινήστε τη μέρα σας με προσευχή και ικεσία στον Θεό και κλείστε την επίσης με ικεσία και ικεσία.

Εκτός από μια τακτική πρακτική της συγχώρεσης και της προσευχής, σας συνιστούμε να ασκείτε διαλογισμό, βαθιές αναπνοές, να περπατάτε ξυπόλητοι σε γρασίδι ή γη, να αφιερώνετε χρόνο στη φύση, να περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να εργάζεστε σε μια θετική σκέψη, να προσεύχεστε ή χρησιμοποιήστε άλλες πνευματικές πρακτικές και χαλαρώστε το σώμα όταν παρατηρήσετε ένταση. 

Το φυτικό προϊόν … θα σας βοηθούσε πολύ σε αυτόν τον τομέα, ειδικά κατά του χρόνιου στρες.

 

Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας

Η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου είναι σημαντική όχι μόνο για τον εγκέφαλο που ρέει, αλλά και για τη γενική υγεία. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για ξεκούραση, κυτταρική αποκατάσταση και αναζωογόνηση. Ο τακτικός ύπνος μειώνει το άγχος, βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, μειώνει τη φλεγμονή, βελτιώνει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία, βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών.

Υποστηρίξτε τον φυσικό σας κύκλο ύπνου-αφύπνισης πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αποφύγετε το φαγητό, τις αγχωτικές δραστηριότητες και τα ηλεκτρονικά είδη κοντά στην ώρα του ύπνου. Κάντε δραστηριότητες χαλάρωσης, προσευχές, διαλογισμό και προσευχή για να επιτύχετε ηρεμία και ηρεμία πριν από τον ύπνο.

Η διατήρηση του Κορανίου ή άλλων πνευματικών βιβλίων μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για να δημιουργήσετε ηρεμία και ειρήνη. Χρησιμοποιήστε κουρτίνες συσκότισης ή μάσκες ματιών για ύπνο σε σκοτεινό δωμάτιο.

 

Αντιφλεγμονώδες πρόγραμμα διατροφής

Έχετε ακούσει αυτό το ρητό "Είσαι αυτό που τρως". Αν και είστε σίγουρα πολύ περισσότερα από το φαγητό που τρώτε όταν πρόκειται για την υγεία σας, αυτό που τρώτε μπορεί να σας προετοιμάσει για επιτυχία ή αποτυχία. Μια φλεγμονώδης δίαιτα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή εγκεφάλων και προβλήματα υγείας.

Η κατανάλωση μιας αντιφλεγμονώδους διατροφής πλούσιας σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία του εγκεφάλου και του εγκεφάλου σας.

Αρχικά, κόψτε όλα τα φλεγμονώδη τρόφιμα, όπως η ραφιναρισμένη ζάχαρη, η γλουτένη, τα επεξεργασμένα έλαια, τα τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα συμβατικά γαλακτοκομικά, το κρέας και τα αυγά με δημητριακά, οι σόδες και τα ζαχαρούχα ποτά και το πρόχειρο φαγητό.

Ασκηθείτε στη Διαλείπουσα Νηστεία

Η διαλείπουσα νηστεία είναι μια μορφή νηστείας που εναλλάσσεται μεταξύ του μη φαγητού (νηστεία) και του φαγητού (ιφτάρ) για μια χρονική περίοδο, συνήθως 2 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη) ή 3 συνεχόμενες ημέρες το μήνα (ημέρες 13 -14-15). του σεληνιακού μήνα). Η διαλείπουσα νηστεία προσφέρει αμέτρητα οφέλη, όπως κυτταρική αποκατάσταση, αυξημένη αυτοφαγία, ανοσολογική ρύθμιση, επίπεδα φλεγμονής και ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των νευροεκφυλιστικών καταστάσεων και των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

 

Κίνηση και Τακτική Άσκηση

Η κίνηση και η τακτική άσκηση είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου. Είναι μια αδιαπραγμάτευτη φυσική στρατηγική για τη διαρροή εγκεφάλων. Αφού ξυπνήσετε, φροντίστε να κινήσετε το σώμα σας. Τεντωθείτε ή κάντε μια γρήγορη αερόβια άσκηση το πρωί. Μπορείτε να βγείτε στον κήπο περπατώντας ξυπόλητοι στο γρασίδι.

Ασκηθείτε για 20 έως 30 λεπτά τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα.

Βελτιώστε την υγεία του εντέρου

Όπως γνωρίζετε, το έντερο και ο εγκέφαλος συνδέονται στενά. Βελτιώστε την υγεία του εντέρου κόβοντας τα φλεγμονώδη τρόφιμα και τρώγοντας μια φιλική προς το έντερο, αντιφλεγμονώδη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή πλούσια σε λαχανικά, υγιή λίπη και καθαρές πρωτεΐνες.

Καταναλώστε άφθονα τρόφιμα πλούσια σε πρεβιοτικά, όπως κρεμμύδια, σκόρδο, πράσα, σπαράγγια και αγκινάρες Ιερουσαλήμ, καθώς και τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, όπως ξινολάχανο, kimchi και κεφίρ.

Για πρόσθετη υποστήριξη, συνιστούμε να πάρετε το φυτικό προϊόν ….

Μείωση της έκθεσης σε τοξίνες

Η μείωση της έκθεσης σε τοξικά είναι απαραίτητη για την προστασία του εγκεφάλου από διαρροή. Αγοράστε βιολογικά τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε παραδοσιακά προϊόντα ομορφιάς, σώματος και σπιτιού και αντικαταστήστε τα με βιολογικές, φυσικές ή σπιτικές εναλλακτικές.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα από γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα, ξύλο και μπαμπού αντί για πλαστικό. Περάστε χρόνο στη φύση και αναπνεύστε καθαρό αέρα. Χρησιμοποιήστε ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα εσωτερικού χώρου. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε καθαρό νερό χωρίς τοξίνες χρησιμοποιώντας ένα υψηλής ποιότητας σύστημα αντίστροφης όσμωσης.

Υποστηρίξτε τις οδούς αποτοξίνωσης

Δεν αρκεί να βάζεις καλά πράγματα στο σώμα σου, πρέπει επίσης να φροντίσεις να βγουν τα άσχημα. Πίνετε άφθονο νερό για να υποστηρίξετε την αποτοξίνωση μέσω του ιδρώτα και των ούρων. Υποστηρίξτε τις οδούς αποτοξίνωσης για να προστατεύσετε τον εγκέφαλό σας από διαρροή.

Υποστηρίξτε τα δύο κύρια όργανα αποτοξίνωσης, τα νεφρά και το συκώτι σας με το φυτικό προϊόν Zinginax.

Το Zinginax διεγείρει φυσικά τον εγκέφαλο, τα νεύρα, τις αρθρώσεις, τους μύες, το ανοσοποιητικό σύστημα, τα νεφρά, το συκώτι, το πεπτικό και τη σεξουαλική υγεία με απαράμιλλο τρόπο.

Προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία μέσω των ισχυρών αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών και ανοσοπροστατευτικών ιδιοτήτων του.

Βοηθά στη ρύθμιση της φλεγμονώδους διαδικασίας και στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των καταστάσεων οξείας ή χρόνιας φλεγμονής.

Ενεργοποιεί την οδό NrF2, η οποία βοηθά τα κύτταρα να αποτοξινωθούν και να προστατεύονται από το οξειδωτικό στρες.

Διεγείρει το κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα και καταπολεμά τις λοιμώξεις των νεύρων.

Είναι εξαιρετικό για τη διαρροή εγκεφάλων. Σύμφωνα με τη μελέτη για τις αλλαγές των πρωτεϊνών σφιχτής σύνδεσης (TJ) που προκαλούνται από ανεπάρκεια οξυγόνου-γλυκόζης (OGD) στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, το Zinginax είναι σε θέση να αναγεννήσει και να βελτιώσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, και όχι μόνο.

Δημοσιεύτηκε στις 2023-07-05 Home, Υγεία 0 4079

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρέπει να  είσαστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσεται ένα σχόλιο.

Τελευταία σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια
Προηγούμενο
Επόμενο