Η Διατροφική Θεραπεία (Nutritional Therapy) είναι η εφαρμογή της επιστήμης της διατροφής στην προώθηση της υγείας, της μέγιστης απόδοσης και της ατομικής φροντίδας. Ο διατροφικός θεραπευτής (Nutritional Therapist) με τη χρήση κλινικών αξιολογήσεων (σε αντικειμενικά ευρήματα και υποκειμενικά συμπτώματα) εντοπίζει πιθανές διατροφικές ανισορροπίες προκειμένου να κατανοήσει το τρόπο με τον οποίο αυτές μπορούν να συμβάλουν στα συμπτώματα και τις λειτουργίες του ατόμου. Τα θρεπτικά συστατικά και άλλα συστατικά τροφίμων επηρεάζουν τη λειτουργία του σώματος, προστατεύουν από ασθένειες, αποκαθιστούν την υγεία και καθορίζουν την ανταπόκριση των ανθρώπων στις αλλαγές στο περιβάλλον. Υπό ορισμένες συνθήκες και σε ορισμένα άτομα, η διατροφή μπορεί να αποτελέσει σοβαρό παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες. Οι κοινές δίαιτες μπορούν να δράσουν στο ανθρώπινο γονιδίωμα, είτε άμεσα είτε έμμεσα και να μεταβάλλουν τη γονιδιακή δομή του, η οποία εξαρτάται από τη γενετική σύνθεση του ατόμου. Ορισμένα γονίδια που ρυθμίζονται από τη διατροφή είναι πιθανό να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην εξέλιξη μιας χρόνιας πάθησης.
     

      Ο σωστός συνδυασμός των διατροφικών συστατικών καθώς και των συμπληρωμάτων διατροφής είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει προβλήματα όπως:

Πεπτικά προβλήματα (Δυσκοιλιότητα, διάρροια, φούσκωμα, ευερέθιστο έντερο, τροφικές αλλεργίες / δυσανεξίες, εκκολπωματίτιδα)
Προβλήματα βάρους (αύξηση βάρους / αδυναμία απώλειας βάρους, επιθυμία για ζάχαρη, ανισορροπία σακχάρου στο αίμα, διαβήτης)
Καρδιαγγειακή Υγεία (αυξημένη χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταβολικό σύνδρομο)
Ορμονικές ανισορροπίες (στειρότητα, PMS, PCOS, ενδομητρίωση, συμπτώματα εμμηνόπαυσης, κυστίτιδα).
Δερματικά προβλήματα (ακμή, έκζεμα, ψωρίαση, ροδόχρου ακμή)
Ψυχική Υγεία & Γενική Ευεξία (χαμηλή διάθεση, άγχος, κόπωση, κακή συγκέντρωση)
Αυτοάνοσες καταστάσεις (ινομυαλγία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, Λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα, που συχνά δεν ανταποκρίνονται στη συμβατική ιατρική)
Καρκίνος (πρόληψη εμφάνισης καρκίνου, διατροφική υποστήριξη ασθενών με νεοπλασματικές ασθένειες)
Αποτοξίνωση (βαρέα μέταλλα, οργάνων, δέρματος)
Αποπαρασίτωση (ασκαρίδες, ταινιοειδείς σκώληκες τοξοπλάσματα, κρυπτοσπορίδια, αμοιβάδες, τριχομονάδες, εχινόκοκκοι)

          Στο Fisiokinesis είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες συμβουλές για τη διατροφή και το τρόπο ζωής σας απόλυτα προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες.
           Σκοπός μας είναι να σας προσφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία για μια άριστη σωματική και πνευματική ζωή.

Πατήστε εδώ για να κλείσετε το ραντεβού σας ή τηλεφωνήστε στο 210 9600416.